صفحه اصلی / مطالب و مقالات / ترک پوستی / استریا یا ترک های پوستی؛ علت ، پیشگیری و درمان

استریا یا ترک های پوستی؛ علت ، پیشگیری و درمان

ترک های پوستی یا استریا ، یکی از شایع‌ ترین مشکلات پوستی هستند. استریا معمولاً در اثر کشیدن پوست رخ می‌ دهد. این بیماری در شکم، ران‌ها، سینه‌ها و بازوها بیش از پیش مشاهده می‌شود. افرادی که دوران بارداری را پشت سر گذاشته‌ اند، وزن خود را کاهش داده‌اند و یا کسانی که در سنین بلوغ قرار دارند، بیش از دیگران با این ترک‌های پوستی مواجه می‌شوند. استریا یک تهدید برای سلامتی نیست؛ اما بر روی زیبایی و اعتماد به نفس افراد تاثیر می‌گذارد. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا در مورد علت بروز استریا و روش‌های درمان و پیشگیری از آن نکاتی را با شما در میان بگذاریم.

آنچه در این مطلب میخوانید

استریا چیست؟

استریا به ترک‌های پوستی گفته می‌شود که به رنگ قرمز و مایل به سفید هستند. این خطوط زمانی به وجود می‌آیند که پوست ما با سرعت بالا، دچار انقباض و انبساط شود. تغییرات وزنی، بارداری و تغییرات جسم در اثر بلوغ، باعث کشیدگی ناگهانی پوست می‌شوند. این موضوع سبب ایجاد اختلال در روند تولید کلاژن و الاستین می‌شود و در نهایت خطوط ناخوشایندی را بر روی پوست به وجود می‌آورد.

علائم ترک های پوستی

علائم استریا یا ترک‌های پوستی، به راحتی قابل مشاهده است. این ترک‌ها به صورت خطوط سطحی یا عمیق بر روی پوست به وجود می‌آیند و رنگ‌ آن‌ها صورتی، بنفش، قرمز، آبی یا قهوه‌ای است. با گذشت زمان، این خطوط تغییر رنگ داده و به صورت خطوط سفید و براق در می‌آیند. برخی از افراد قبل از ظاهر شدن این ترک‌ها، علائمی مانند سوزش و خارش را تجربه می‌کنند. این خطوط حالت فرورفته دارند و از نظر طول و عرض، با همدیگر متفاوت هستند.

دلایل ایجاد استریا یا ترک ‌های پوستی

گاهی اوقات در زندگی، با موقعیت‌ها و یا مشکلاتی مواجه می‌شویم که به پوست ما آسیب می‌رسانند. استریا یا همان خطوط پوستی، از جمله این آسیب‌ها به شمار می‌روند. دلایل زیادی وجود دارند که شاهد ایجاد ترک‌های پوستی در قسمت‌های مختلف پوست هستیم و برخی از آن دلایل عبارتند از:

استریا یا ترک های پوستی

استریا در دوران بارداری

خانم‌هایی که دوران بارداری را پشت سر می‌‌گذارند، بیش از هر شخص دیگری در معرض استریا یا همان ترک‌های پوستی قرار دارند. این ترک‌ها در ماه‌های پایان بارداری بر روی پوست ظاهر می‌شوند. با رشد جنین در رحم، پوست شکم به میزان قابل توجهی کشیده می‌شود. به سبب آن که این کشیدگی در مدت زمان کوتاهی رخ می‌دهد، بدن فرصتی برای تهیه کلاژن و الاستین برای رفع آن‌ها ندارد. بنابراین پوست کشیده شده و ترک می‌خورد. این ترک‌ها معمولاً در قسمت شکم به وجود می‌آیند. اما برخی از خانم‌ها این ترک‌ها را در قسمت سینه، ران‌ها و بازوها نیز مشاهده می‌کنند.

نقش ژنتیک در بروز استریا

اگر از یک پزشک پوست و مو سوال کنید که آیا عوامل ژنتیکی بر روی بروز بیماری استریا نقش دارند؟ احتمالاً پاسخ بله خواهید شنید. تحقیقات و بررسی‌ها نشان داده است افرادی که در خانواده آن‌ها سابقه استریا وجود دارد، بیش از دیگران در معرض این بیماری قرار دارند. بسیاری از عوامل ژنتیکی و وراثتی وجود دارند که باعث از بین رفتن قدرت انعطاف‌پذیری پوست می‌شوند. این عوامل، به مرور زمان باعث ایجاد مقاومت پوست در برابر کشش می‌شوند. بنابراین افرادی که سابقه خانوادگی استریا دارند، بیش از دیگران در معرض ترک‌های پوستی قرار دارند.

پیشگیری از استریا یا ترک ‌های پوستی

خوشبختانه راه‌های بسیار زیادی وجود دارند که با رعایت آن‌ها تا حدود زیادی می‌توانید از بروز ترک‌های پوستی جلوگیری کنید. با رعایت این نکات، اقدام به پیشگیری از ترک‌های پوستی نمایید:

روش‌های درمانی برای استریا

اگر بر روی پوست بدن خود شاهد ترک‌های ناخوشایند پوستی هستید، خود را نگران نکنید. چرا که روش‌های درمانی موثری برای رفع استریا وجود دارند و ما در ادامه مطلب، به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:
1. لیزر درمانی
برخی از پزشکان با استفاده از امواج قدرتمند لیزر، اقدام به رفع ترک‌های پوستی می‌کنند. امواج لیزر به عمق پوست نفوذ کرده و سلول‌های آسیب دیده را ترمیم و بازسازی می‌کنند. امواج لیزر پوست را برای ساخت کلاژن و الاستین تحریک می‌کنند و به مرور زمان آسیب‌هایی مانند استریا را برطرف می‌نمایند.
2. میکرونیدلینگ
یکی دیگر از بهترین روش‌ها برای رفع استریا، میکرونیدلینگ است. در این شیوه با استفاده از سوزن‌های بسیار کوچکی که به دستگاهی به نام درمارولر متصل هستند، سوراخ‌های ریزی بر روی پوست به وجود می‌آورند. این امر سبب تحریک پوست برای ترشح کلاژن می‌شود. پس از آن که جلسات میکرونیدلینگ شما به پایان رسید، شاهد بهبود ترک‌های پوستی خواهید بود.
3. مزوتراپی
برخی از پزشکان از مزوتراپی برای درمان استریا یا ترک‌ های پوستی استفاده می‌کنند. در این شیوه، مواد مغذی که پوست برای سلامتی و درمان خود به آن‌ها نیاز دارد را به لایه میانی پوست تزریق می‌کنند. پس از مزوتراپی، پوست فرایند تولید کلاژن و الاستین را شروع می‌کند. پس از این روش درمانی، پوست ضخیم‌تر شده و ترک‌های آن کاهش پیدا می‌کنند.
4. کرم های موضعی
یکی از روش‌های ساده و تاثیرگذار برای درمان استریا، استفاده از کرم‌های موضعی و انواع پمادهاست. البته این کرم‌ها را باید به صورت مستمر و برای مدت زمان طولانی استفاده کنید. برخی از ترک‌ها، پس از مصرف این کرم‌ها به طور کامل از بین نمی‌روند؛ اما تا حدودی محو می‌شوند و می‌توانید تغییرات پوست را پس از مصرف این کرم‌ها احساس کنید.

روش های درمان خانگی استریا

علاوه بر شیوه‌های موثر پزشکی، می‌توانید از درمان‌های خانگی نیز برای رفع ترک‌های پوستی استفاده کنید. با ما همراه باشید تا به صورت خلاصه برخی از این درمان‌ها را به شما معرفی کنیم:

  1. از روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن آلوئه‌ورا برای ماساژ پوست استفاده کنید.
  2. از کرم‌ها و لوسیون‌هایی که مواد مغذی دارند، برای نرمی و رطوبت پوست خود بهره ببرید.
  3. به صورت منظم پوست خود را ماساژ دهید تا جریان خون در آن بهبود پیدا کند.
  4. مطمئن شوید که در طول روز، بیش از 8 لیوان آب نوشیده‌اید.
  5. در تغذیه روزانه خود، از مواد غذایی سالم و مفید استفاده کنید.

آیا استریا یا ترک های پوستی در صورت درمان برگشت پذیر است؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است برای برخی از افراد به وجود آید این است که آیا ترک‌های پوستی پس از درمان، دوباره برمی‌گردند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم این موضوع به نوع درمان و عمق ترک‌های پوستی بستگی دارد. معمولاً ترک‌های پوستی بنفش و قرمز که به تازگی ایجاد شده‌اند، بهتر به درمان پاسخ می‌دهند. آن‌ها پس از برطرف شدن، احتمال بازگشت کمی دارند. اما ترک‌های سفید و نقره‌ای، سخت درمان می‌شوند. در صورتی که پس از رفع این ترک‌ها، یک سبک زندگی سالم برای خود انتخاب کنید و مانع از کشیدگی پوست شوید، شاهد بازگشت آن‌ها نخواهید بود.

مراقبت های بعد از درمان ترک های پوستی

هر روشی که پزشک برای رفع ترک‌های پوستی برای شما در نظر گرفته است، نیاز به سپری کردن دوران نقاهت دارد. البته در این دوران می‌توانید به تمام امور روزمره خود رسیدگی کنید؛ اما باید به مراقبت‌های پس از درمان بیش از پیش توجه نمایید. از جمله این مراقبت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. در روزهای پس از درمان ترک‌های پوستی، از مواد غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید.
  2. تمامی داروهای خوراکی و موضعی که پزشک برای شما در نظر گرفته است را سر ساعت بخورید.
  3. اکرم‌ها و لوسین‌هایی که حاوی ویتامین e، آلوئه‌ورا و روغن های طبیعی هستند را مصرف کنید.
  4. بهتر است چند روز پس از درمان، استراحت کنید و هیچ فعالیت سنگینی انجام ندهید.
  5. از سیگار یا الکل استفاده نکنید تا روند بهبودی شما به خوبی سپری شود.
  6. پیشنهاد می‌کنیم تا چند روز، در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

هزینه درمان استریا در اصفهان

هزینه درمان استریا در اصفهان یا شهرهای دیگر کشورمان، به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. این موضوع که تعداد ترک‌های پوستی شما چقدر است و چه عمقی از پوست را دربر گرفته‌اند؟ بر روی هزینه نهایی درمان، موثر است. همچنین روش درمان استریا، تعداد جلساتی که برای رفع ترک‌های پوستی باید سپری کنید، امکانات کلینیک و مهارت پزشک، از جمله پارامترهای تاثیرگذار بر روی هزینه نهایی درمان استریا هستند.

سوالات رایج درباره استریا یا ترک های پوستی

1- آیا استریا به صورت کامل درمان می شود؟
در صورتی که ترک‌های پوستی عمیق باشند و مدت زمان زیادی از بروز آن‌ها سپری شده باشد، نمی‌توان آن‌ها را به طور کامل درمان کرد. شیوه‌های درمانی که وجود دارند، باعث کاهش و محو شدن حدودی این ترک‌ها می‌شوند.
2- نقش تغذیه و هیدراتاسیون در جلوگیری از استریا چیست؟
بدون شک افرادی که تغذیه سالم دارند و به میزان کافی در طول روز آب می‌نوشند، کمتر از دیگران در معرض ترک‌های پوستی قرار می‌گیرند. تغذیه سالم و نوشیدن آب، سبب بهبود گردش خون در رگ‌ها و کلاژن سازی هر چه بهتر پوست می شود.
3- استریا بیشتر در چه نقاطی از بدن ظاهر می‌شود؟
معمولاً ترک‌های پوستی بر روی شکم، ران‌ها، پهلوها، بازوها و سینه‌ها به وجود می‌آیند.
4- چه افرادی بیشتر در معرض ترک های پوستی قرار دارند؟
زنانی که دوران بارداری را سپری می‌کنند، نوجوانانی که در سنین بلوغ قرار دارند، کسانی که بیش از پیش دچار نوسانات وزنی می‌شوند و افرادی که در خانواده آن‌ها سابقه استریا وجود دارد، بیش از دیگران در معرض ترک‌های پوستی قرار دارند.
5- آیا استریا به مرور زمان محو می‌ شود؟
برخی از ترک‌‌های پوستی، پس از گذشت 6 ماه به خودی خود از بین می‌روند؛ اما برخی دیگر از آن‌ها که عمق بیشتری دارند، ممکن است به مرور زمان محو نشوند و نیاز به درمان اساسی داشته باشند.
6- آیا کرم‌ها و روغن‌ها می توانند تاثیری در از بین رفتن استریا داشته باشند؟
بله؛ استفاده از کرم‌هایی که حاوی هیالورونیک اسید و یا ترکیبات آبرسان هستند، نقش مهمی در کاهش ترک‌های پوستی دارد.
7- استریا در چه سنی بیشتر رخ می‌ دهد؟
استریا در هر سنی ممکن است رخ دهد؛ به عنوان مثال نوجوانانی که در دوران بلوغ قرار دارند، ممکن است شاهد ترک‌های پوستی باشند. همچنین زنان در دوران بارداری بیش از هر زمان دیگری با این ترک‌ها مواجه می‌شوند.
8- آیا استریا می‌تواند نشانه یک بیماری باشد؟
در اکثر مواقع، این ترک‌های پوستی نشان دهنده هیچ نوع بیماری زمینه‌ای نیستند و خطری ندارند. در موارد نادر، ممکن است استریا به سبب سندرم کوشینگ یا سندرم مارفان رخ داده باشد که باید از طریق پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد. به خصوص اگر این ترک‌ها به صورت ناگهانی بر روی پوست ظاهر شده‌اند و با علائم دیگری همراه هستند.
9- آیا ورزش می ‌تواند در پیشگیری یا کاهش استریا موثر باشد؟
ورزش به تنهایی نمی‌تواند برای کاهش ترک‌های پوستی موثر باشد. اما می‌توان با انجام مستمر ورزش، از به وجود آمدن ترک‌های جدید تا حدود زیادی جلوگیری کرد.
10-تفاوت استریا آلبا و استریا روبرا چیست؟
استریا آلبا ترک‌هایی هستند که با گذشت زمان، به رنگ سفید و یا براق تبدیل می‌شوند. آن‌ها ممکن است با پوست هم‌سطح شوند و یا به صورت فرورفتگی بر روی پوست باقی بمانند. استریا روبرا، ترک‌هایی هستند که به رنگ صورتی و یا قرمز بر روی پوست ظاهر می‌شوند و اندکی برجسته هستند.
11- چه زمانی باید برای درمان استریا به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که ترک‌های پوستی، با علائم غیر عادی دیگری ظاهر شوند، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر درمان‌های خانگی، به رفع این ترک ها کمک نکرده‌اند، بهتر است پزشک متخصص خود را در جریان قرار دهید.

سخن پایانی
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که استریا، یکی از شایع‌ترین تغییرات پوستی است که در اثر بارداری، نوسانات وزنی، عوامل ژنتیکی و... رخ می‌دهد. این بیماری خطرناک نیست، اما بر روی ظاهر زیبای پوست تاثیر می‌گذارد. با روش‌هایی مانند لیزر درمانی، کرم‌های موضعی و درمان‌های خانگی می‌توان این ترک‌های پوست را کاهش داد. شما عزیزان می‌توانید برای درمان ترک های پوستی در اصفهان، به مطب دکتر پونه دورودی مراجعه کنید و دوباره زیبایی و جذابیت پوست خود را به آن بازگردانید.


آدرس : اصفهان، سه راه سیمین، جنب پمپ بنزین، مجتمع پاسارگاد، طبقه 1، واحد 7
تلفن : 37755446

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
دکتر پونه دورودی