برداشتن خال با لیزر؛ مزایا، عوارض و مراقبت ها
- در چه صورت باید خال رو برداریم؟
- انواع روشهای برداشتن خال با لیزر
- مزیت های برداشتن خال با لیزر
- نحوه برداشتن خال با لیزر
- مراقبت قبل از برداشتن خال با لیزر
- مراقبت های پس از برداشتن خال با لیزر
- زمان بهبودی پس از برداشتن خال با لیزر
- معایب برداشتن خال با لیزر
- عوارض برداشتن خال با لیزر
- هزینه برداشتن خال با لیزر
خال، رایج ترین ضایعه پوستی است که از سلول های ملانوسیت و به دلیل تجمع رنگدانه تشکیل شده است. خالها معمولاً به رنگ های قهوه ای روشن، قهوه ای تیره یا سیاه دیده می شوند و اغلب بی خطر هستند. بیشتر خال ها بدون ضرر بوده و وجود آنها نگران کننده نیست ؛ اما اگر وجود آنها آزار دهنده است یا اگر در هنگام ساییده شدن خال ها به لباس ، پوست شما دچار تحریک و سوزش می شود می توانید آنها را بردارید. برداشتن خال با لیزر یک روش درمانی می باشد که با استفاده از آن انواع لکه های پوستی ، نقاط تیره و خال ها از روی پوست به صورت کامل حذف می شوند. در این روش با استفاده از یک دستگاه لیزر، طول موجهای متغیری بر روی خال تابیده میشود. به وسیله این تابش رنگدانه هایی که بر روی پوست قرار دارند تحت تأثیر قرار می گیرند و همین مورد باعث از بین رفتن آنها خواهد شد.
در چه صورت باید خال رو برداریم؟
در اغلب موارد خال ها بی ضرر هستند و نیازی به درمان ندارند؛ اما اگر ظاهر خال های خود را نمی پسندید و راضی نیستید، میتوانید با مراجعه به پزشک متخصص پوست برای برداشتن آنها اقدام کنید. به طور کلی خالهای بدن و صورت به 2 دلیل برداشته میشوند:
1- رفع خال های غیرمعمول
خال معمولی ظاهر گرد، مسطح یا کمی برجسته با رنگ مشخصی دارد که در طول زمان هیچ تغییری پیدا نمی کند؛ اما اگر متوجه ظاهر و رنگ غیرمعمول خال خود شدید با مراجعه به پزشک احتمالاً برداشتن آنها توصیه میشود. در این صورت آزمایشات لازم جهت بررسی نوع خوش خیم یا بدخیم انجام خواهد شد.
2- رفع خال های زیبایی
برخی افراد از تعداد خال های طبیعی بدن خود راضی نیستند. در این مواقع پزشک متخصص پوست میتواند با راهکارهای مختلف آنها را بردارد. این روش نوعی عمل زیبایی محسوب میشود و دوره نقاهت کوتاهی دارد.
انواع روشهای برداشتن خال با لیزر
1- جراحی
در این روش که یک روش قدیمی محسوب می شود پس از بی حسی موضعی، ضایعه برداشته می شود. مشکل بزرگ این روش این است که برای برداشتن خال نیاز به برش عمیق وجود دارد که موجب ایجاد جای زخم می شود.
2- استفاده از امواج رایوفرکانسی یا RF
در این روش به کمک امواج با فرکانس بالا، خال و دیگر ضایعات محو می شوند. در این نوع عمل، گرمای کمتری نسبت به لیزر در پوست ایجاد می شود و یکی از روش های مدرن است که برای خالبرداری از آن استفاده می شود. در این روش می توان عمق آسیب پوستی را تعیین کرد و در صورتی که پزشک از ساختمان پوست اطلاع داشته باشد و بر تکنولوژی RF، تسلط داشته باشد، اسکار و جای زخم به جا نخواهد ماند.
3- استفاده از محلول اسیدی و تزریق موضعی
این روش، ضایعه و خال و زگیل را به مرور از بین می برد.
4- لیزر
این روش مانند روش سوزاندن خال است؛ اما با این تفاوت که از امواج لیزر برای تخریب خال استفاده می شود. از لیزر می توان برای برداشتن خال های اطراف چشم، پلک ها و ناحیه های حساس استفاده کرد
مزیت های برداشتن خال با لیزر
برداشتن خال با لیزر دارای مزیت های متعددی است که در این بخش به بیان مهم ترین آنها می پردازیم:
- عدم نیاز به جراحی: در بیشتر موارد، برداشتن و از بین بردن خال با لیزر یک روش غیرتهاجمی و بدون نیاز به برش یا جراحی است. در این روش، جراحی، زخم ها و زمان بهبود طولانی حذف میشوند.
- زمان بهبود کوتاه: برداشتن خال با لیزر، در مقایسه با روشهای دیگر، سریع تر بهبود پیدا میکند. در واقع، در این روش زمان لازم برای رسیدن به نتیجه مطلوب در برداشتن خال با لیزر کاهش مییابد.
- کمترین عوارض جانبی: برداشتن خال با لیزر همراه با عوارض جانبی کمتری نسبت به روشهای دیگر است.
- کنترل دقیق: با استفاده از روش برداشتن خال با لیزر، میتوان به صورت دقیق عمق، قدرت و محلی که بر روی خال باید متمرکز شد را تنظیم نمود.
- کارایی بالا: دستگاههایی که برای برداشتن خال با لیزر استفاد میشوند، از دقت و قدرت بالایی برخوردار هستند. این دستگاه های لیزر می توانند به طور مستقیم و هدفمند بر روی ناحیه مورد نظر تمرکز کنند و خال را به طور از بین ببرند.
نحوه برداشتن خال با لیزر
در این روش یک داروی بی حسی سطحی در ناحیه ، تزریق شده تا ناحیه بی حس شود و سپس نور لیزر را مستقیماً به خال می تابانند تا آن را گرم کرده و از بین ببرد. این روش بدون درد است و خطر ایجاد جای زخم در آن کم می باشد.
مراقبت قبل از برداشتن خال با لیزر
- قبل از برداشتن خال باید از خوش خیم بودن یا بدخیم بودن خال مطلع شوید. برای انتخاب بهترین روش برداشتن خال باید به پزشک متخصص مراجعه کنید و روش مناسب برای پوست شما تعیین شود. ممکن است پزشک از روش لیزر استفاده نکرده و از روش جراحی استفاده کند تا خال را برای انجام تست روی آن به آزمایشگاه بفرستد. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید ماندن جای اسکار روی پوست است. با استفاده از روشها و متدهای جدید ماندن جای خال به حداقل میزان خود رسیده است.
- باید به مدت 24 تا 48 ساعت روی ناحیه درمان شده پانسمان باشد.
- نباید به مدت دو روز آب به ناحیه درمان شده برسد.
- نباید محل درمان شده دستکاری شود و باید اجازه داد پوست بطور طبیعی بازسازی و بهبود یابد.
- پس از گذشت دو روز باید به مدت 2 ماه تا 6 ماه از کرم ضد آفتاب استفاده کرد.
- باید از پماد مرطوب کننده استفاده کرد.
- نباید ناحیه درمان شده در معرض نور خورشید قرار بگیرد.
مراقبت های پس از برداشتن خال با لیزر
- از مواد آرایشی و بهداشتی (تا 4 الی 10 روز)استفاده نشود.
- اجتناب از رسیدن آب به محل تحت درمان (تا 24 ساعت)
- مرطوب نگهداشتن پوست با مرطوب کننده تجویزی
- اجتناب از تابش مستقیم نور خورشید به محل تحت درمان (تا 1 هفته)
- دستکاری نکردن محل تحت درمان به منظور کاهش خطر به جای ماندن اثر خال
- اجتناب از مصرف کرمهای لایه بردار و پماد هیدروکینون در محل تحت درمان (تا 48 ساعت)
- تعداد جلسات درمانی برداشتن خال با لیزر
- عمق و اندازه خال یکی از مواردی است که تعداد جلسات لیزر را مشخص میکند. هر چقدر اندازه خال و عمق آن بیشتر باشد باید جلسات بیشتری را برای برداشتن آن با لیزر اختصاص داد. جنس و نوع پوست یک بیمار یکی دیگر از مواردی میباشد که بر تعداد جلسات درمانی فرد تأثیر می گذارد.
زمان بهبودی پس از برداشتن خال با لیزر
هیچ زمان قطعی از ریکاوری لیزر درمانی وجود ندارد و برای افراد با ویژگیهای مختلف، متغیر است؛ اما به طور میانگین، زمان بهبودی حدود دو هفته طول می کشد. خال پس از بهبودی کامل باید مانند یک دایره صورتی و صاف به نظر برسد که طی چند هفته پس از عمل محو میشود.
معایب برداشتن خال با لیزر
برداشتن خال با لیزر درمانی معایبی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به وجود آمدن ضایعه ای قرمز رنگ در محل برداشته شدن خال، که ممکن است تا چند روز نیز ادامه داشته باشد
- تیره شدن محل برداشته شدن خال به خصوص در پوستهای سبزه به مدت چند هفته تا چند ماه
- از آنجایی که در این روش برای برداشتن خال آن را تخریب میکنند، بنابراین بهتر است قبل از استفاده از این روش آزمایش سرطان انجام شود.
- ممکن است خال هایی که ریشه های بسیار عمیق دارند را نتوان به طور کامل تخلیه کرد.
عوارض برداشتن خال با لیزر
برخی عوارض احتمالی عبارتند از:
- جای زخم
- برگشت خال
- تیره یا روشن شدن پوست اطراف خال
- سوختگی بافت اطراف خال
- بروز عفونت
- ایجاد گزگز، سوزش یا بیحسی در پوست
هزینه برداشتن خال با لیزر
به طور کلی هزینه این روش به نوع، اندازه و همچنین تعداد خال هایی که بیمار تمایل به برداشتن آنها دارد متفاوت است. همچنین این هزینه به تعداد جلسات درمان و نیز نوع پزشک و شهر محل سکونت نیز بستگی خواهد داشت.
در کلینیک پوست و موی دکتر پونه دورودی ، کلیه خدماتی مانند تزریق بوتاکس ، تزریق ژل و چربی و تمام خدمات زیبایی و جوانسازی به روز در دنیا و همچنین عوامل دیگری مانند اصلاح مزاج ، اصلاح سبک زندگی و کلیه امور طب ایرانی قابل انجام است .
آدرس : اصفهان، سه راه سیمین، جنب پمپ بنزین، مجتمع پاسارگاد، طبقه 1، واحد 7
تلفن : 37755446
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
هزینه عوارض مراقبت ها و انواع روش های برداشتن خال
تاریخ انتشار : 1402-02-30تاریخ بروز رسانی : 1402-05-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .