ریزش مو؛ انواع ، پیشگیری و راه های درمان
ریزش مو تاثیر ناخوشایندی بر زیبایی چهره ما ایجاد می کند. با ریزش مو، اعتماد به نفس ما کاهش پیدا می کند و زندگی کیفیت گذشته را نخواهد داشت. عواملی مانند ژنتیک، تغییرات هورمونی، استرس، بیماری و رژیم غذایی نامناسب سبب ریزش مو میشوند. اگر علل ریزش مو را بشناسیم، میتوانیم یک درمان موثر برای آن پیدا کنیم. خوشبختانه راههای زیادی وجود دارند که میتوان از طریق آن اقدام به کنترل و جلوگیری از ریزش مو نمود. با ما همراه باشید تا در مورد ریزش مو، علل، روشهای پیشگیری و راهکارهای درمان آن بیشتر برای شما بگوییم.
- ریزش مو چیست؟
- انواع ریزش مو
- عوامل موثر در ریزش مو
- راههای پیشگیری از ریزش مو
- دارو درمانی برای ریزش مو
- درمان های غیرجراحی ریزش مو
- درمان های جراحی ریزش مو
- درمانهای خانگی برای جلوگیری از ریزش مو
- درمان ریزش مو در طب سنتی
- بهترین روش درمان ریزش مو چیست؟
- کاندیدای مناسب برای درمان ریزش مو
- مراقبت های بعد از درمان ریزش مو
- هزینه درمان ریزش مو در اصفهان
- سوالات رایج درباره ریزش مو
- سخن پایانی
ریزش مو چیست؟
هر چند در طول روز شاهد ریزش 100 عدد مو هستیم، اما گاهی اوقات ریزش موها به عددی بیشتر از این میزان میرسد. در چنین شرایطی میتوان گفت فرد با مشکل ریزش مو مواجه شده است. ممکن است یک عامل ژنتیکی زمینه را برای ریزش موها فراهم کرده باشد. گاهی نیز فرد با مشکلات هورمونی یا بیماری روبرو شده است. البته استرس و رژیم غذایی نامناسب هم ممکن است ریزش موها را به همراه آورند.
انواع ریزش مو
ریزش مو دارای انواع و اقسام مختلفی است؛ قبل از آن که اقدام به درمان و کنترل ریزش مو کنید، باید بدانید که مشکل موهای شما از کدام نوع است؟ در ادامه مطلب، انواع ریزش مو را با شما در میان میگذاریم:
1. ریزش مو آندروژنیک (الگوی مردانه و زنانه
رایج ترین نوع ریزش مو، ریزش مو آندروژنیک است که در میان مردان و زنان مشاهده میشود. این نوع ریزش، ریشه در ژنتیک دارد و با افزایش سن، خود را نشان میدهد.
2. ریزش موی سکهای (آلوپسی آره آتا)
ریزش موی سکهای یک نوع نقص ایمنی در بدن است. در این فرایند، سیستم ایمنی به اشتباه به فولیکولهای مو حمله میکند. این موضوع سبب ریزش تکهای موها در قسمت سر، ابرو و مژه میشود.
3. ریزش مو ناشی از استرس و عوامل محیطی
گاهی اوقات ریزش مو، در اثر استرس و عوامل محیطی رخ میدهد. طی این فرایند فولیکول موها ضعیف شده و شروع به ریزش میکنند. با مدیریت استرس و عوامل ناخوشایند محیطی، میتوان ریزش مو را برطرف کرد.
4. ریزش مو در اثر کمبودهای تغذیه ای
در صورتی که رژیم غذایی شما فاقد مواد مغذی مورد نیاز موها باشد، ممکن است شاهد ریزش آنها باشید. موها برای رشد خود به ویتامینها، پروتئین و مواد معدنی مانند آهن نیاز دارند.
5. ریزش مو در بارداری
برخی از خانمها در دوران بارداری، با ریزش مو مواجه میشوند. این موضوع به سبب تغییرات هورمونی و کاهش میزان استروژن بدن است. این نوع ریزش مو، موقتی است و موها نهایتاً یکسال پس از زایمان، دوباره شروع به رشد میکنند.
6. ریزش مو آناژن
در این شیوه از ریزش مو، حجم بسیاری زیادی از موها در همان فاز رشد از چرخه حیات مو از بین میروند. عواملی مانند شیمی درمانی، پرتو درمانی، بیماریهای خود ایمنی و عفونتهای قارچی، باعث ایجاد چنین ریزشی میشوند.
7. ریزش موی کششی
این ریزش زمانی به وجود میآید که موها با بستن به شکل دم اسبی یا گوجهای، تحت فشار قرار بگیرند. همچمنین کسانی که از برسها و شانههای نامناسب برای شانه کردن موهای خود استفاده میکنند، با این ریزش مواجه میشوند.
عوامل موثر در ریزش مو
پارامترهای بسیار زیادی وجود دارند که در ریزش موها موثرند. اطلاع از این عوامل، به پزشکان کمک میکند تا یک رویکرد درمانی مناسب برای رفع ریزش مو به بیمار خود ارائه دهند. در ادامه مطلب، شما را با مهمترین عوامل موثر در ریزش مو آشنا میکنیم:
1. نقش ژنتیک در ریزش مو
ریزش مو تحت تاثیر ژنهای خاصی که از پدر و مادر به ما ارث میرسند، قرار دارد. معمولاً آقایان بیش از پیش دچار ریزش موی ژنتیکی میشوند؛ اما این فرایند در زنان نیز مشاهده شده است. راهی برای توقت این نوع ریزش وجود ندراد؛ اما میتوان با کاشت مو، دوباره زیبایی و جذابیت را به آنها بازگرداند.
2. تغییرات هورمونی و تأثیر آن بر مو
گاهی اوقات جسم ما با تغییرات هورمونی مواجه می شود و این امر ریزش موها را به همراه دارد. به عنوان مثال خانمها در دوران بارداری و یائسگی دچار ریزش موی هورمونی میشوند. همچنین افرادی که به بیماری کم کاری تیروئید و سندرم پلی کیستیک تخمدان مبتلا هستند، بیش از دیگران ریزش مو را تجربه میکنند.
3. رژیم غذایی و تغذیه نامناسب
یکی دیگر از عوامل موثر برای ریزش موها، تغذیه نامناسب است. اگر در برنامه غذایی خود به میزان کافی از ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین استفاده کنید، چندی نمیگذرد که ریزش موها شروع میشود.
4. استرس و اثرات آن بر ریزش مو
افرادی که همواره در معرض استرس قرار دارند، بیش از دیگران با ریزش مو مواجه میشوند. استرس به قسمتهای مختلف جسم آسیب میزند و موها نیز گاهی تحت تاثیر این آسیبها قرار میگیرند.
راههای پیشگیری از ریزش مو
هر چند ریزش مو یک اتفاق بسیار ناخوشایند است، اما خوشبختانه راههای بسیار زیادی وجود دارند که با رعایت آنها، میتوانید از ریزش موهای خود پیشگیری کنید؛ این راهها عبارتند از:
- از کشیدن بیش از اندازه موها اجتناب کنید.
- سعی کنید راهی برای مدیریت و رفع استرس خود پیدا کنید.
- موهای خود را با یک شامپوی مناسب و سازگار با مو شستشو دهید.
- استفاده از لوازم حرارتی مانند اتو و سشوار مو را به کمترین حد خود برسانید.
- بهتر است کمتر از رنگهای شیمیایی برای رنگ کردن موهای خود استفاده کنید.
- برای تقویت موهای خود، از ماسک موهایی که حاوی مواد مغذی هستند استفاده کنید.
دارو درمانی برای ریزش مو
گاهی اوقات پزشکان برای درمان ریزش مو، داروهایی را به بیمار خود تجویز میکنند. این قرصها بر اساس علت اصلی ریزش مو و بر مبنای شرایط جسمانی فرد تجویز میشوند. بنابراین تشخیص علت ریزش موها و سپس تجویز دارو، امر مهمی است که تنها از عهده یک پزشک پوست و مو با تجربه برمیآید. برخی از رایجترین داروها برای درمان ریزش مو عبارتند از:
- قرص فیناستراید (Finasteride)
- قرص پاورفیت (Power fit)
- قرص اکوفان (Ecophane)
- قرص هیرویت (HairVIT)
- قرص پیلفود (Pilfood)
- قرصهای ضد آندروژن
- قرص پریورین (Priorin)
- قرص فیتو (Phyto)
درمان های غیرجراحی ریزش مو
در این قسمت از مقاله قصد داریم شما را با متداولترین روشهای غیر جراحی برای رفع ریزش مو آشنا کنیم. این شیوهها سالهاست توسط پزشکان پوست و مو برای بیماران تجویز میشوند و اثرات درمانی موثری دارند:
1. لیزرتراپی
در این روش، با استفاده از امواج لیزر، فولیکولهای مو را برای رشد و سلامتی تحریک میکنند. امواج لیزر، باعث افزایش متابولسیم و فعالیت سلولی شده و در نتیجه باعث تحریک فولیکول موها برای رشد میشوند. با لیزر درمانی، جریان خون در کف سر بهبود پیدا کرده و ریشه موها میتوانند از مواد مغذی موجود در موها برای رشد و تغذیه خود استفاده کنند.
2. پی آر پی
تزریق پی آرپی مو در واقع پلاسمای غنی شده از پلاکت است که از آن برای تقویت ریشه موها استفاده میشود. در این شیوه ابتدا مقداری از خون بیمار گرفته می شود و پس از آن که ناخالصیهای آن جدا شدند، به کف سر تزریق میشود. پلاکهای خون، دارای پروتئین ها و ترکیباتی هستند که موها برای رشد خود به آنها نیاز دارند.
3. مزونیدلینگ
یکی دیگر از روشهای موثر برای درمان ریزش مو مزونیدلینگ است. در این شیوه با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف و کوچک، اقدام به تزریق مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه به پوست مینمایند.
4. میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ که به عنوان کلاژن تراپی نیز از آن یاد میشود، یکی دیگر از بهترین روشها برای جلوگیری از ریزش موهاست. در روش درمان ریزش مو با میکرونیدلینگ به وسیله دستگاه درمارولر که سوزنهای بسیار ریزی به آن متصل است، پوست سر را تحریک میکنند. این امر علاوه بر بهبود گردش خون، سبب تحریک پوست برای کلاژن سازی نیز میشود.
درمان های جراحی ریزش مو
در صورتی که روشهای غیر جراحی برای جلوگیری از ریزش مو جواب ندهند، پزشکان به سراغ درمان از طریق عمل جراحی می روند که یکی از آن ها، کاشت مو و ترمیم مو است. در ادامه مطلب در مورد این درمان، بیشتر برای شما میگوییم:
کاشت مو و ترمیم مو
افرادی که دچار ریزش موی ژنتیکی هستند و یا از سایر شیوههای درمانی نتیجه نگرفتهاند، میتوانند با کاشت مو دوباره زیبایی و جذابیت را به چهره خود بازگردانند. همچنین پزشکان با انجام عمل ترمیم مو، سعی میکنند علت ریزش مو را از بین برده و پوست کف سر را برای رشد موهای جدید تحریک کنند. پیوند واحد فولیکولی یکی از رایجترین روشها برای ترمیم مو به شما میرود.
درمانهای خانگی برای جلوگیری از ریزش مو
درمانهای خانگی بسیار خوبی در دسترس ما وجود دارند که از طریق آنها میتوانیم روند ریزش موها را متوقف کنیم. با ما همراه باشید تا برخی از این درمانها را با شما در میان بگذاریم:
- جینسینگ: این گیاه دارویی، فولیکولهای مو را برای رشد تحریک میکند.
- آلوئهورا: گیاه آلوئهورا با خواص درمانی خود، ریزش مو و شوره سر را از بین میبرد.
- آب پیاز: در ترکیبات آب پیاز گوگرد وجود دارد که برای درمان ریزش مو بسیار مفید است.
- لیمو: لیمو به سبب دارا بودن ویتامین c چربی پوست سر را تنظیم و مانع از ریزش موها میشود.
- حنا: بسیاری از مردم در زمانهای قدیم، با حنا موهای خود را تقویت و از ریزش آنها جلوگیری میکردند.
درمان ریزش مو در طب سنتی
در درمان ریزش مو با طب سنتی ، این اعتقاد وجود دارد که ، باید مزاج فرد متعادل شود. افرادی که به هر دلیلی با اختلال مزاج مواجه هستند، بیش از دیگران دچار ریزش مو میشوند. برای این دسته از افراد، درمانهای موضعی کافی نیست و آنها باید با روشهای طب سنی، اقدام به اصلاح مزاج خود کنند. استفاده از جوانه گندم، سبوس برنج و همچنین نخود فرنگی نیز برای تقویت رشد موها و جلوگیری از ریزش آنها پیشنهاد میشود.
بهترین روش درمان ریزش مو چیست؟
ممکن است سوال کنید که بهترین روش درمان برای ریزش مو چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، همه چیز به ریشه و علت ریزش موها بستگی دارد. به عنوان مثال اگر ریزش موها ژنتیکی است، بهترین راه برای رفع این مشکل کاشت مو است. البته درمانهای غیر جراحی مانند پی آرپی، لیزر درمانی، میکرونیدلینگ، مزوتراپی و دارو درمانی را نیز میتوان به لیست بهترین روشهای درمان ریزش مو اضافه کرد.
کاندیدای مناسب برای درمان ریزش مو
برخی از افراد، کاندید مناسبی برای درمان ریزش مو هستند و ما در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم:
- افرادی که در اثر ریزش موها، اعتماد به نفس خود را از دست دادهاند.
- کسانی که از نظر سلامت جسم، در وضعیت خوبی به سر میبرند.
- افرادی که دچار ریزش مو از نوع آلوپسی آندروژنتیک هستند.
- کسانی که در اثر تغییرات هورمونی دچار ریزش مو شدهاند.
- افرادی که در مراحل اولیه ریزش مو هستند.
- افرادی که حساسیت دارویی خاصی ندارند.
- کسانی که سبک زندگی سالمی دارند.
بیشتر بخوانید : درمان ریزش مو با تزریق مزوتراپی مو
مراقبت های بعد از درمان ریزش مو
پس از آن که اقدام به درمان ریزش مو کردید، لازم است به خوبی از خود مراقبت کنید. نکاتی که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم، مهمترین نکات مراقبتی هستند که باید رعایت کنید:
- اگر پزشک دارویی برای شما تجویز کرده است، آن را سر ساعت مصرف کنید.
- در رژیم غذایی خود، از مواد غذایی سالم و مقوی استفاده کنید.
- پس از درمان، چند روزی را به استراحت سپری کنید.
- در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- از مصرف سیگار و الکل بپرهیزید.
- به میزان کافی آب بنوشید.
هزینه درمان ریزش مو در اصفهان
هزینه درمان ریزش مو در اصفهان، به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. یکی از مهمترین آنها، شیوهای است که پزشک برای درمان ریزش مو در نظر گرفته است. همچنین مهارت پزشک پوست و مو، تعداد جلساتی که باید برای درمان ریزش مو سپری کنید، امکانات کلینیک و... را نیز به هزینه نهایی درمان ریزش مو اضافه کنید.
سوالات رایج درباره ریزش مو
1- اهمیت تشخیص زودهنگام و شروع به موقع درمان ریزش مو چقدر است؟
بدون شک هر چه زودتر ریزش مو تشخیص داده شود، پزشکان میتوانند اقدامات درمانی را شروع و از ریزش موها جلوگیری کنند.
2- آیا ریزش مو ژنتیکی است؟
بله؛ گاهی اوقات ریزش مو میتواند تحت تاثیر عوامل ژنتیکی به وجود آید.
3- چه زمانی باید برای درمان ریزش مو به پزشک مراجعه کرد؟
زمانی که احساس میکنید الگوی ریزش موها تغییر کرده و در طول روز، بیش از 100 مو میریزد، لازم است که پزشک خود را در جریان قرار دهید.
4- آیا استرس می تواند باعث ریزش مو شود؟
بله؛ استرس یکی از مهمترین عواملی است که سلامت موها را تحت تاثیر قرار داده و آنها را با ریزش مواجه میکند.
5- آیا رژیم غذایی بر ریزش مو تأثیر دارد؟
بله؛ اگر در رژیم غذایی خود به میزان کافی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن استفاده کنید، کمتر دچار ریزش مو میشوید.
6- آیا کمبود ویتامینها و مواد معدنی میتواند منجر به ریزش مو شود؟
تحقیقات نشان داده است که کمبود پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مانند آهن، تاثیر بسزایی در ریزش موها دارند.
7- آیا داروهای موضعی میتوانند در درمان ریزش مو موثر باشند؟
بله؛ گاهی اوقات پزشکان از داروهای موضعی برای درمان ریزش موی بیماران خود استفاده میکنند. این موضوع به علت اصلی ریزش موها بستگی دارد.
8- چه مدت زمان لازم است تا نتایج درمان ریزش مو مشاهده شود؟
مشاهده نتایج درمان، به علت ریزش مو و نوع درمان بستگی دارد. معمولاً پس از گذشت چند ماه، میتوانید شاهد نتایج درمان مورد نظر برای رفع ریزش موها باشید.
9- آیا درمانهای طبیعی و خانگی برای ریزش مو موثر هستند؟
بله؛ خوشبختانه درمانهای خانگی بسیار خوبی در دسترس ما وجود دارند که برای ریزش موها مفیدند. از جمله آنها میتوان به ماسکهای خانگی و روغنهای گیاهی اشاره کرد.
10-آیا استفاده از محصولات شیمیایی مثل رنگ مو و صاف کنندهها مانند کراتین مو ، باعث ریزش مو میشوند؟
در صورتی که از مواد شیمیایی مانند رنگ مو و صاف کنندهها بیش از پیش استفاده کنید، ممکن است دچار ریزش مو شوید.
11-آیا ریزش مو پس از درمان قابل برگشت است؟
پاسخ به این سوال، تا حدود زیادی به علت ریزش موها بستگی دارد. اگر ریزش موها به سبب استرس، کمبود مواد مغذی و یا تغییرات هورمونی رخ داده باشد و پس از درمان سبک زندگی شما تغییر نکند، دوباره ریزش موها آغاز شود.
سخن پایانی
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که عوامل مختلفی مانند استرس، تغییرات هورمونی، عوامل ژنتیکی و تغذیه نامناسب میتوانند باعث ریزش موها شوند. با یک رویکرد درمانی مناسب، میتوان ریزش موها را کنترل و حتی متوقف نمود. پزشکان برای درمان ریزش مو از روشهایی مانند دارو درمانی، مزوتراپی، لیزر درمانی و کاشت مو استفاده میکنند. فراموش نکنید که یک سبک زندگی سالم، مدیریت استرس و مراقبت از موها، باعث سلامتی آن ها شده و روند ریزش موها را متوقف می کند.
آدرس : اصفهان، سه راه سیمین، جنب پمپ بنزین، مجتمع پاسارگاد، طبقه 1، واحد 7
تلفن : 37755446
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .