جای جوش یا اسکار آکنه؛ علل ایجاد، پیشگیری و بهترین روشهای درمان
یکی از مشکلات رایج و ناخوشایند پوستی، جای جوش است. این مشکل به سبب التهاب و آسیب به بافت پوست پس از بروز آکنه یا جوش به وجود میآید. جای جوش، زیبایی چهره را از بین برده و اعتماد به نفس افراد را کاهش میدهد. خوشبختانه راهکارهای درمانی بسیار خوبی وجود دارند که از طریق آنها دوباره میتوان زیبایی چهره را به آن بازگرداند. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا در مورد علل، انواع، راههای پیشگیری و روشهای درمان جای جوش، اطلاعاتی را با شما در میان بگذاریم.
- جای جوش
- علل ایجاد جای جوش
- انواع جای جوش
- راه های پیشگیری از ایجاد جای جوش
- درمان های جای جوش یا اسکار آکنه
- درمان جای جوش صورت با دارو
- روشهای خانگی برای درمان جای جوش
- بهترین روش درمان جای جوش
- مراقبت های بعد از درمان جای جوش
- عوارض عدم درمان جای جوش
- هزینه درمان جای جوش در اصفهان
- سوالات رایج درباره جای جوش و روش های درمان آن
- سخن پایانی
جای جوش
گاهی اوقات بر روی پوست خود، شاهد وجود جوش یا آکنه هستیم. برخی از این جوشها زمانی که از بین میروند، ردپایی از خود برجای میگذارند که جای جوش نام دارد. این فرورفتگیهای کوچک، خطری برای سلامتی ندارند؛ اما زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار میدهند. خوشبختانه میتوان با روشهای غیر تهاجمی و مراقبت کافی از پوست، آثار جای جوش را از بین برد.
علل ایجاد جای جوش
جای جوش همان گونه که از نام آن پیداست، در اثر بروز جوش یا آکنه بر روی پوست ایجاد میشود. عوامل بسیار زیادی وجود دارند که باعث ایجاد جای جوش روی پوست میشوند که برخی از آنها عبارتند از:
- گاهی اوقات فولیکولهای مو و غدد چربی دچار التهاب میشوند و این التهاب به بافت پوست آسیب و باعث ایجاد جای جوش میشود.
- افرادی که جوشهای خود را میترکانند و به آنها آسیب میزنند، بیش از دیگران شاهد جای جوش در صورت خود هستند.
- در صورتی که جوشها بزرگ و ملتهب باشند، امکان باقی ماندن جای آنها پس از رفع جوش وجود دارد.
- کسانی که پوست چرب دارند، ممکن است بیش از دیگران با جوش و جای جوش روبرو شوند.
انواع جای جوش
جای جوشی که در صورت ما باقی میماند، انواع و اقسام مختلفی دارد. برای آن که یک رویکرد درمانی مفید برای رفع این مشکل پیدا کنیم، ابتدا باید با کمک یک پزشک پوست حاذق و با تجربه پوست، نوع آن را متوجه شویم و ما در این قسمت به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- جای جوش سرسیاه
- جای جوش سرسفید
- جای پوسچول ها
- جای پاپول ها
- جای ندول
راه های پیشگیری از ایجاد جای جوش
جلوگیری از بروز جای جوش بر روی پوست، تا حدود زیادی به خود شما بستگی دارد. اگر در هنگام بروز جوش و آکنه، به خوبی از پوست خود مراقبت کنید، با مشکل ناخوشایندی مانند جای جوش مواجه نخواهید شد. رعایت نکات زیر، به شما برای در امان ماندن از جای جوش کمک میکند:
- زمانی که بر روی پوست شما جوش ظاهر می شود، از دست زدن به آن خودداری کنید.
- در برنامه غذایی خود، از میوهها و سبزیجات به میزان کافی استفاده کنید.
- در بیرون از خانه، از کرمهای ضد آفتاب با چربی کم استفاده کنید.
- ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
- در طول روز به میزان کافی آب بنوشید.
- همواره پوست خود را تمیز نگه دارید.
درمان های جای جوش یا اسکار آکنه
خوشبختانه با پیشرفتهایی که در علم پزشکی رخ داد، شاهد ابداع روشهای موثری برای درمان جای جوش یا اسکار آکنه هستیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا توضیح مختصری در مورد هر کدام از این روشها، ارائه دهیم:
1. لیزر درمانی جای جوش
بسیاری از پزشکان پوست ، از لیزر درمانی به عنوان یک شیوه موثر برای رفع جای جوش استفاده میکنند. به خصوص اگر جای جوش بیمار دچار التهاب شده باشد و یا به صورت فرورفتگی عمیق درآمده باشد. در این روش با امواج لیزر، پوست را برای کلاژن سازی و ترمیم سلولهای آسیب دیده، تحریک میکنند.
2. سابسیژن جای جوش صورت
دومین شیوه درمان، سابسیژن جای جوش صورت است. در این روش که یک نوع جراحی کوچک به شمار میرود، با استفاده از ابزاری به نام پانج اکسیزیون، اقدام به برداشتن اسکار آکنه و رفع جای جوش میکنند.
3. میکرونیدلینگ برای جای جوش
در این روش، با استفاده از یک غلتک دستی کوچک که بر روی آن سوزنهای ریزی وجود دارد، اقدام به رفع جای جوش و اسکار میکنند. با این شیوه، میتوان عمق جای جوش را به میزان قابل توجهی کاهش داد. البته برای مشاهده نتایج آن، باید چند ماه صبر کنید.
4. مزونیدلینگ صورت برای اسکار آکنه
در روش مزونیدلینگ جای جوش ، اقدام به تزریق مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و ... به زیر پوست میکنند. این کار با سوزنهای بسیار کوچکی انجام می شود و پوست را برای کلاژن سازی و رفع جای جوش تحریک میکند.
5. تزریق چربی برای درمان جای جوش
در مواردی، پزشکان از تزریق چربی برای جای جوش استفاده می کنند. این درمان زمانی تجویز میشود که جای جوش و اسکار روی پوست، بسیار زیاد باشند و زیبایی چهره را تحت تاثیر قرار داده باشند.
6. مزوتراپی جای جوش
پزشکان پوست در روش مزوتراپی جای جوش ، اقدام به تزریق مواد معدنی و ویتامینها به ناحیه زیر پوست میکنند. سلولهای پوست با دریافت این مواد مغذی، میتوانند بسیاری از آسیبهای خود را ترمیم و بازسازی کنند و به این صورت، شاهد رفع جای جوش خواهیم بود.
7. درمان جای جوش با میکرودرم
در روش درمان جای جوش با میکرودرم ، اقدام به تراشهای بسیار سطحی و کوچک در لایههای فوقانی پوست میکنند. به این صورت جریان خون در زیر پوست بهبود پیدا کرده و سلولهای آسیب دیده پوست فرصتی برای ترمیم و بازسازی به دست میآورند.
درمان جای جوش صورت با دارو
گاهی اوقات پزشکان با تجویز داروهایی که برخی از آنها خوراکی و برخی دیگر موضعی هستند، اقدام به درمان جای جوش بیمار خود می کنند. از جمله این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پماد آلفا: این پماد به عنوان یک لایهبردار عمل میکند و آثار بر جای مانده از جوش را از بین میبرد.
- قرص آناهیل: این قرص در برخی از مواقع برای درمان التهاب و جای جوش از سوی پزشکان تجویز میشود.
- پماد زینک اکساید: این پماد یک تسکین دهنده و ضد التهاب است و برای درمان جای جوش پیشنهاد میشود.
روشهای خانگی برای درمان جای جوش
در صورتی که جای جوش به تازگی ایجاد شده باشد و یا چندان عمیق نباشد، میتوان از درمانهای خانگی برای رفع آن کمک گرفت. با ما همراه باشید تا برخی از این درمانها را به شما معرفی کنیم:
- همواره بهداشت پوست خود را رعایت کنید و سطح پوست را از آلودگیها برطرف نماید.
- مقداری پنبه را به چای سبز آغشته و سپس بر روی جای جوشها قرار دهید.
- از محصولات مرطوب کننده برای نرمی و لطافت پوست استفاده کنید.
- بر روی جوشهای خود، از کمپرس یخ استفاده کنید.
- مقداری خمیردندان بر روی جای جوشها قرار دهید.
- از ماسکهای خانگی برای رفع جای جوش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : تاثیر مزوژل بر جای جوش
بهترین روش درمان جای جوش
بهترین روش درمان جای جوش، باید توسط پزشک پوست تعیین شود. او ابتدا با دقت پوست شما را معاینه کرده و سپس بر اساس جنس پوست، سن شما و همچنین وضعیت سلامتی جسم، بهترین روش درمان را برایتان در نظر میگیرد. لیزر درمانی، میکرونیدلینگ، مزوتراپی، سابسیژن، تزریق چربی و دارو درمانی، هر کدام روشهای موثری هستند که در جای خود کاربرد دارند.
مراقبت های بعد از درمان جای جوش
فرقی ندارد که کدام یک از روشهای درمان جای جوش برای شما در نظر گرفته شده است؛ در هر صورت پس از انجام خدمات درمانی، باید به خوبی از خود مراقبت کنید. این مراقبتها سبب میشوند که از عوارض درمان جای جوش در امان بمانید و هر چه زودتر شاهد نتایج آن باشید. برخی از مهمترین مراقبتهای بعد از درمان جای جوش، شامل موارد زیر هستند:
- از انجام فعالیتهای سنگین تا چند روز خودداری کنید.
- تا چند روز از لوازم آرایشی بر روی پوست خود استفاده نکنید.
- برای آن که پوست شما دچار عفونت نشود، آن را تمیز نگه دارید.
- قبل از آن که از خانه خارج شوید، حتماً از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- اگر پزشک برای شما تونر یا مرطوب کننده در نظر گرفته است، حتماً آن را به صورت منظم مصرف کنید.
عوارض عدم درمان جای جوش
در صورتی که به موقع برای درمان جای جوش خود اقدام نکنید، ممکن است شاهد التهابات پوستی در صورت خود باشید. برخی از جای جوشها، ممکن است عمیق شوند و درمان آنها در آینده، کار سخت و دشواری باشد. باقی ماندن آثار جوش بر روی پوست، زیبایی و جذابیت چهره را تا حدود زیادی تحت تاثیر قرار میدهد. این مشکل، حتی میتواند اعتماد به نفس فرد را به خصوص هنگام ظاهر شدن در اجتماع کاهش دهد.
هزینه درمان جای جوش در اصفهان
هزینه درمان جای جوش در اصفهان، به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از جمله مهمترین آنها، روشی است که برای درمان جای جوش انتخاب میکنید. برخی از این روشها قیمت بیشتری دارند و برخی دیگر، با هزینه اندک قابل انجام هستند. علاوه بر این مهارت و تجربه پزشک، تاثیر بسزایی در دستمزد او دارد. امکانات کلینیک و داروها و کرمهایی که پس از درمان باید مصرف کنید را نیز به هزینه نهایی درمان جای جوش اضافه کنید.
سوالات رایج درباره جای جوش و روش های درمان آن
1- آیا می توان از تشکیل جای جوش جلوگیری کرد؟
بله؛ زمانی که یک جوش بر روی پوست شما ظاهر میشود، به هیچ عنوان آن را دستکاری نکنید. ترکاندن جوش و یا فشار دادن آن، باعث باقی ماندن جای جوش بر روی پوست میشود.
2- تزریق چربی برای جای جوش چقدر ماندگاری دارد؟
تزریق چربی برای جای جوش، به نوع پوست بیمار و سن او بستگی دارد. معمولاً این روش بین 6 ماه الی 1 سال ماندگاری دارد.
3- کدام روشهای خانگی برای درمان جای جوش موثر هستند؟
استفاده از ماسکهای خانگی به خصوص ماسک عسل و دارچین، یکی از بهترین روشهای درمان خانگی برای رفع جای جوش به شمار می رود.
4- مدت زمان لازم برای مشاهده نتایج درمان جای جوش چقدر است؟
این موضوع به نوع درمان و شدت جای جوش بستگی دارد. گاهی اوقات بین 4 الی 6 هفته که از درمان سپری شد، شاهد نتایج آن خواهید بود. گاهی نیز ممکن است به چند ماه زمان برای مشاهده نتایج درمان جای جوش نیاز داشته باشید.
5- آیا درمان جای جوش عوارض جانبی دارد؟
بله؛ ممکن است شاهد تغییر رنگ پوست پس از درمان باشید؛ همچنین برخی از روش های درمان مانند لیزر درمانی یا میکرونیدینگ، ممکن است عوارض اندک و موقتی مانند درد و تورم داشته باشند.
6- آیا استفاده از کرم های ترمیم کننده پوست به بهبود جای جوش کمک می کند؟
در صورتی که جای جوش شما تازه به وجود آمده باشد و چندان عمیق نشده باشد، شاید بتوان با استفاده از کرم های ترمیم کننده، اقدام به رفع آن کرد.
7- آیا کرم های لایه بردار برای درمان اسکار آکنه فرو رفته موثر است؟
بله؛ استفاده از کرم های لایهبردار قوی، تا حدودی میتواند به درمان بسیاری از مشکلات پوستی و به خصوص جای جوش کمک کند.
8- تاثیر تغذیه بر بهبود جای جوش چیست؟
به طور کلی تغذیه نقش مهمی در فرایند سلامتی و زیبایی پوست دارد. بهتر است هنگامی که در حال درمان جای جوش خود هستید، از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده کنید.
9- تعداد جلسات لیزر جای جوش چقد می باشد؟
این موضوع به عمق و تعداد جای جوش بر روی پوست بستگی دارد. ممکن است نیاز باشد 3 الی 6 جلسه لیزردرمانی را سپری کنید تا شاهد تغییرات پوست خود باشید.
سخن پایانی
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که جای جوش، آثار ناخوشایندی بر روی زیبایی چهره افراد قرا داده و سبب از بین رفتن اعتماد به نفس آنها میشود. خوشبختانه با انتخاب یک روش درمانی مناسب، میتوان تا حدود زیادی جای جوش را برطرف کرد و دوباره زیبایی را به آن بازگرداند. بدین منظور، حتماً با یک پزشک پوست مشورت کنید تا به شما کمک کند قدمهای موثری در شروع این درمان بردارید. بهترین درمان جای جوش در اصفهان توسط دکتر پونه دورودی ارائه میشود و شما می توانید با کمک پزشک پوست و تجربه ایشان، دوباره سلامتی و زیبایی پوست را به آن بازگردانید.
همچنین بخوانید : نانوفت جای جوش چیست؟
آدرس : اصفهان، سه راه سیمین، جنب پمپ بنزین، مجتمع پاسارگاد، طبقه 1، واحد 7
تلفن : 37755446
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .